HTML

Prekonzervatív

Ezen blog a prekonzervatív, paleokonzervatív, neokonzervatív és konzervatív gondolkodású emberek találkozó helye kíván lenni. Főbb tevékenységi köre viták, fórumok szervezése, a hírek megvitatása és ismertetése hazulról, Európából és az egész világból, programok szervezése, együttműködés más hasonló ideológiai nézeteket valló szervzetekkel. Célunk az együtt tisztán konzervatívan gondolkodók egybegyűjtése. Remélem hasznos blogot sikerül(t) alkotn(unk)om. Mi is az a prekonzervativizmus? Ma hazánkban sajnos nincsenek igazi konzervatív pártok, melyek a konzervativizmust tisztán képviselnék. Mi hiszünk abban, hogy a konzervativizmus sokkal nagyobb eszme annál, hogy Magyarországon nemzeti-anarchista, populista pártok mondhassák magukról, hogy konzervatívok, és a magyar, konzervatív választóknak csupán közülük választhassanak. A PREkonzervativizmus tehát visszatérést jelent az eredeti konzervatív ideológiához, mely mentes populizmustól, nemzeti-egoizmustól és szocializmustól.

Szavazás

Prekonzi-TV

Programunk

a_prekonzervativizmus_23_pontja

Friss topikok

 Vona Gábor, a jobbik elnökének honlapján szörfölgetvén találhatja meg az ember az alábbi érdekes linket (http://vonagabor.hu/érdekességek), mely oldalon olvashatjuk fehéren és feketén, hogy Vona kedvenc írója Friedrich Nietzsche, aki egyben egyesek szerint "kiemelkedő" filozófus volt a XIX. században. No de ki is ez a Nietzsche, mi az, ami annyira tetszhet Vonának benne? Lássunk csak tőle néhány idézetet, hogy könnyebben megértsük!

Nietzsche a kereszténységről és a vallásról:

 

"Nem tudok hinni egy olyan istenben, akihez mindig imádkoznunk kell."

 

"A menyből az összes érdekes ember hiányzik."

 

"A két európai narkotikum, az alkohol és a kereszténység."

 

"Miután a jó öreg istent meggyilkolják, kész vagyok irányítani a világot."

 

"Az a keresztény döntés, hogy a világot csúnyának és romlottnak kell tartanunk, csúnyává és romlottá tette a világot."

 

"A hitre mindig azok sóvárognak leginkább, azoknak a legégetőbben szükséges, akikből hiányzik az akarat: mert az akarat, mint a parancsolás érzete, az önuralom és erő döntő jele.

Az egyik legelterjedtebb téves következtetés az alábbi: ha valaki nyílt és õszinte hozzánk, akkor õ az igazságot mondja. Ekképp hisz a gyermek a szülei ítéletének és a keresztény az egyház alapítóinak szavaiban...

A tragédia azonban az, hogy az ember nem hihet a vallás és a metafizika e dogmáinak, ha eleven benne az igazság szigorú módszere, másrészt viszont az emberiség fejlõdése során olyan sebezhetõ, érzékeny és szenvedõ lett, hogy föltétlenül gyógyírra és legfõbb vígaszra van szüksége; mindebbõl az a veszély is fennáll, hogy az ember elvérzik a megismert igazságtól... ...Az ilyesfajta könnyedség vagy éppen nyomott kedély mindenesetre jobb bárminemû romantikus megfutamodásnál, vagy bárminemû kereszténységhez való közeledésnél: mivel a megismerés jelenlegi fokán semmiféle kereszténységgel nem jegyezheti magát el az ember anélkül, hogy intellektuális lelkiismeretét jóvátehetetlenül be ne piszkítaná önmaga elõtt, kiszolgáltatva másoknak önmagát.

Számos keresztény szent fantáziája szokatlan mértékben piszkos volt; nem nagyon érezték magukat felelõsnek ezért

A vallás és minden olyan metafizikus mûfogása ez, akik az embert gyanúsítják, õt magát pedig meg akarják rontani: így, mivel a természet ruháját nem tudja levetni, megtanulja, hogy rossznak érezze önmagát... ...Nézzük csak meg a kereszténység dokumentumaiban a morális követelmények rendszerét és mindenütt azt látjuk, hogy a követelmények túlzottak, mégpedig azért, hogy az ember ne felelhessen meg nekik; a szándék tehát nem az, hogy morális legyen, hanem lehetõleg érezze bûnösnek magát.

Mert nincs már kötelesség; a morált, amennyiben erkölcsi kötelesség volt, szemléletmódunk éppúgy megsemmisítette, mint a vallást.

A szentek valamennyi valamennyi víziója, rettenete, kimerültsége és iszonyata közismert beteg állapot, amelyet beidegzõdött vallási és pszichológiai tévedések miatt egészen másképp, nem betegségként értelmeznek... ...A zseninek és szentnek nevezett emberek azért is igazán hatásosak, mert olyan interpretátorokat küzdenek ki maguknak, akik az emberiség javára félremagyarázzák õket."

 

 Köszönjük Gábor! MOST MÁR LEGALÁBB LÁTJUK, HOGY MIT KÉPVISEL VALÓJÁBAN A PÁRTOD, A JOBBIK! DÖNTSÜNK FELELŐSSÉGGEL ÁPRILIS 11-ÉN!!

 

 

Címkék: nemzet jobbik nacionalizmus nemzeti nemzetikeresztény kereszténygyalázás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prekonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr461865397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása