HTML

Prekonzervatív

Ezen blog a prekonzervatív, paleokonzervatív, neokonzervatív és konzervatív gondolkodású emberek találkozó helye kíván lenni. Főbb tevékenységi köre viták, fórumok szervezése, a hírek megvitatása és ismertetése hazulról, Európából és az egész világból, programok szervezése, együttműködés más hasonló ideológiai nézeteket valló szervzetekkel. Célunk az együtt tisztán konzervatívan gondolkodók egybegyűjtése. Remélem hasznos blogot sikerül(t) alkotn(unk)om. Mi is az a prekonzervativizmus? Ma hazánkban sajnos nincsenek igazi konzervatív pártok, melyek a konzervativizmust tisztán képviselnék. Mi hiszünk abban, hogy a konzervativizmus sokkal nagyobb eszme annál, hogy Magyarországon nemzeti-anarchista, populista pártok mondhassák magukról, hogy konzervatívok, és a magyar, konzervatív választóknak csupán közülük választhassanak. A PREkonzervativizmus tehát visszatérést jelent az eredeti konzervatív ideológiához, mely mentes populizmustól, nemzeti-egoizmustól és szocializmustól.

Szavazás

Prekonzi-TV

Programunk

a_prekonzervativizmus_23_pontja

Friss topikok

     Az utóbbi években és főleg manapság, így a választások előtt divatos lett ezt a szót, illetve „ideológiai” meghatározást használni. A pártok úgy dobálóznak ezekkel a szavakkal, mintha tudnák mit is jelent. Nagy hiba! Nézzük csak meg, mit is jelent ez a fogalom, ezek a fogalmak külön-külön és együtt? Van-e egyáltalán ételme együtt e két fogalomnak?

     A nemzeti, nacionalista ideológia hivatalosan a jelenlegi politikatudományi felosztás szerint a politikai térkép morális értékeket tekintve konzervatív, gazdasági nézeteket tekintve pedig baloldali szegmensében található meg. A nacionalizmus hivatalos megnevezés szerint egy adott nemzet elsőrendűségét hirdeti, tehát azt, hogy az egyén életében a nemzet, mint közösség elsőrangú helyen kell, hogy álljon. Ezen nemzet és emberek érdekét kell sokszor „agresszívan” is képviselni más nemzetekhez tartozókkal szemben. Ezen eszme különbséget tesz ember és ember között az alapján, hogy melyik nemzetbe, melyik kultúrkörbe született. A nacionalizmus az 1789-es francia forradalomból indult ki, mely fellépet minden addigi nem a nemzethez kapcsolódó kötöttség, kötődés ellen, mint a vallási, vagyoni, vagy társadalmi helyzet. Tehát összefoglalva egy adott közösségen belül erős baloldali retorikával rendelkező új nézet, mely az embereket azalapján részesíti előnyben, hogy milyen nemzetiségű. Ez ellen a radikalizmus ellen lépett fel a konzervativizmus, mely a hagyományos értékekhez kötődően akarta továbbra is fenntartani a „status quo-t”, tehát az addigi társadalmi rendet. Mint láthatjuk az igazi, eredeti konzervativizmus nem hogy nacionalista, vagy nemzeti lenne, hanem kimondottan ellene van, minden ilyenfajta törekvésnek.

     De térjünk csak át másik fogalmunkra! Kereszténység? Mit is jelent? A kereszténység – főleg a katolicizmus – egy nemzeti hovatartozásra való tekintet nélkül minden embernek szóló egyetemes, nemzeteken felülálló tanítás, mely elítél és helytelenít mindenfajta ember és ember közti jogtalan különbségtételt. Kérdem én, az alapján különbséget tenni emberek között, hogy hová születtek, vagy milyen a bőrük színe, tehát az alapján, amiről nem is tehetnek helyes volna? Nem, nem és nem!! Keresztényként ki kell mondanunk, hogy nem helyes, sőt kimondottan helytelen lenne – a kereszténység szemszögéből nézve – bármiféle, ilyen nézetet vallani, vagy támogatni.

     A napokban a legtöbbeket foglalkoztató problémakörökre is jól rávetíthetők e kérdések. Ilyen a gazdaságpolitikában a protekcionizmus kérdésköre, mely a kapitalizmus, a szabad piac, az igazságosság és így a jólét egyik legnagyobb ellensége. A nacionalisták azt mondják, hogy részesítsük előnyben a magyar cégeket, illetve a magyar termékeket, csupán azért mert magyarok. Ez diszkriminatív, igazságtalan és ostoba felfogásmód, mely csak árthat a fogyasztóknak, azaz nekünk. Először is a kereszténységhez visszatérve – ahogy már említettem – e vallás nem tesz különbséget ember és ember, nemzet és nemzet között, valakit, vagy valakinek a munkáját csak azért előnyben részesíteni, mert magyar igazságtalan és keresztényellenes cselekedet lenne. Továbbá racionálisan belegondolva a fogyasztóknak sem használna, sőt ártana, mert nem az emberek szabad joga lenne eldönteni, hogy melyik szolgáltatást, vagy terméket vásárolják meg, hanem az állam azzal, hogy a magyarokat támogatja a többi versenyzővel szemben, azzal sok ember számára csak egy választási lehetőséget ad, ezzel csorbítva az emberek és a piac szabadságát. A szabad piacgazdaság lényege ugyanis pont ez, hogy mi magunk, az emberek, a fogyasztók voksolunk arról, hogy melyik árú kell, és melyik nem, lehet az magyar, német, szlovák, francia, akármilyen. Nem a nemzeti hovatartozás kell, hogy mérvadó legyen, hanem a minőség. Hitünk és véleményünk szerint, nem magyar, francia, vagy német árú van, hanem jó és rossz minőségű termék, melyről mindenkinek szabad joga van dönteni, hogy melyiket választja.

     Tehát konklúzióként levonhatjuk, hogy a kereszténység nem egyeztethető össze a nemzeti, illetve a nacionalista gondolkodásmóddal. A kereszténység NEM nemzeti, gondoljunk csak bele: „nemzeti, nemzetekfelettiség”????, na, ez azért nagyon illogikus. Továbbá itt a bizonyítéka annak, hogy a kapitalizmus és a szabad piacgazdaság a kereszténység által is vallott nézeteken alapszik és abból alakult ki.

Címkék: nemzet kereszténység keresztény nemzeti nemzeti keresztény

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prekonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr791794429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prekonzervativ 2010.02.27. 12:04:25

Remélem heves vitákat indítok el! :)
süti beállítások módosítása