HTML

Prekonzervatív

Ezen blog a prekonzervatív, paleokonzervatív, neokonzervatív és konzervatív gondolkodású emberek találkozó helye kíván lenni. Főbb tevékenységi köre viták, fórumok szervezése, a hírek megvitatása és ismertetése hazulról, Európából és az egész világból, programok szervezése, együttműködés más hasonló ideológiai nézeteket valló szervzetekkel. Célunk az együtt tisztán konzervatívan gondolkodók egybegyűjtése. Remélem hasznos blogot sikerül(t) alkotn(unk)om. Mi is az a prekonzervativizmus? Ma hazánkban sajnos nincsenek igazi konzervatív pártok, melyek a konzervativizmust tisztán képviselnék. Mi hiszünk abban, hogy a konzervativizmus sokkal nagyobb eszme annál, hogy Magyarországon nemzeti-anarchista, populista pártok mondhassák magukról, hogy konzervatívok, és a magyar, konzervatív választóknak csupán közülük választhassanak. A PREkonzervativizmus tehát visszatérést jelent az eredeti konzervatív ideológiához, mely mentes populizmustól, nemzeti-egoizmustól és szocializmustól.

Szavazás

Prekonzi-TV

Programunk

a_prekonzervativizmus_23_pontja

Friss topikok

 A Palesztin Hatóság megszüntette az egyetlen keresztény tévécsatornát 

március 19. 11:42  


Engedély hiányára hivatkozva a Palesztin Hatóság megszüntette az Al-Mahed, azaz Születés nevű keresztény tévét. A hírt Samir Qumsieh igazgató jelentette be, aki hangsúlyozta a 14 éve működő szolgáltatás fontosságát, valamint a kapott elismeréseket.
 

Március 16-án délután 2 órakor a rendőrség behatolt a keresztény televízió székhelyére és a belügyminisztérium utasítását követve leállította a műsorokat. Az AsiaNews hírügynökség kérdésére a tévé igazgatója értetlenségének adott hangot a jogtalan intézkedés miatt. 

A betlehemi Születés templomától 350 méterre, egy magaslaton álló szolgáltató évek óta az egyetlen keresztény hangot képviselte palesztin területen a televíziózásban. A különböző műsorok az oktatás, a környezetvédelem, a politika, a kultúra és a helyi társadalom kérdéseivel foglalkoztak, amelyek nemcsak a keresztényeknek, de a muzulmánoknak is szóltak. A vallási programok között szerepelt szentmise, ima és más fontos liturgikus szertartások közvetítései. 

Meg nem erősített forrásokra hivatkozva az AsiaNews hírügynökség a bezárás okai közül a gazdasági szempontokat emeli ki. A kormány pénzt kért valamiféle „engedély”-ért, de az összeget a televízió nem utalta át. 

Mahmúd Abbász palesztin elnöknek és Szalám Fajjád miniszterelnöknek írt levelében a Születés televízió igazgatója elítéli a keresztény csatorna jogtalan bezárását és az engedély hiányára való hivatkozást. Az igazgató emlékeztet arra, hogy a szolgáltatás 14 éve működik, és hogy a nézőktől számos elismerést kaptak e-mail és köszönőlevél formájában, amelyek bekerülhetnének a Guinness-rekordok közé is.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

 

Címkék: európa kereszténység kereszténygyűlölet keresztényüldözés kereszténygyalázás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prekonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr261855232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prekonzervativ 2010.03.20. 19:34:55

Csak azt nem értem, hogy a jobbik és a szélsőjobb ezekután miért fogja a palesztínok pártját. Ennyit arról, hogy a jobbik keresztény lenne...
süti beállítások módosítása