HTML

Prekonzervatív

Ezen blog a prekonzervatív, paleokonzervatív, neokonzervatív és konzervatív gondolkodású emberek találkozó helye kíván lenni. Főbb tevékenységi köre viták, fórumok szervezése, a hírek megvitatása és ismertetése hazulról, Európából és az egész világból, programok szervezése, együttműködés más hasonló ideológiai nézeteket valló szervzetekkel. Célunk az együtt tisztán konzervatívan gondolkodók egybegyűjtése. Remélem hasznos blogot sikerül(t) alkotn(unk)om. Mi is az a prekonzervativizmus? Ma hazánkban sajnos nincsenek igazi konzervatív pártok, melyek a konzervativizmust tisztán képviselnék. Mi hiszünk abban, hogy a konzervativizmus sokkal nagyobb eszme annál, hogy Magyarországon nemzeti-anarchista, populista pártok mondhassák magukról, hogy konzervatívok, és a magyar, konzervatív választóknak csupán közülük választhassanak. A PREkonzervativizmus tehát visszatérést jelent az eredeti konzervatív ideológiához, mely mentes populizmustól, nemzeti-egoizmustól és szocializmustól.

Szavazás

Prekonzi-TV

Programunk

a_prekonzervativizmus_23_pontja

Friss topikok

A Szentföld és Izrael minden keresztény közös és legszentebb Hzaája, mert ott született meg Ő a megváltó és az Atya ezt a helyet választotta ki népének.

 

Szeretem szülőföldemet, rajongok hazámért, melynek minden göröngye drága nekem. De szeretem Palesztinát is, mert üdvösségünk megalapításának volt színhelye; rajongok érte is, mert bár nem az én szülőföldem, de szülőföldje megváltó édes Jézusomnak; drága nekem ott is minden göröngy, mert a Szentföld a krisztusi szeretet kapcsán testvérekké fűzött keresztények millióinak közös hazája. Azért maradandóvá óhajtván tenni szentföldi zarándoklatom emlékeit, lelkemre tett üdvös benyomásait, tanulmányaimmal kiegészítve, le is írtam azokat. S ezzel talán kedves olvasmányt nyújtok azoknak, a kik megváltásunk öröknevezetességű színhelye s annak isteni Üdvözítőnk lábai által taposott, könnyeivel s szentséges vérével áztatott kegyhelyei iránt érdeklődnek ugyan s forrón óhajtanák is azokat saját szemeikkel látni, ámde ezt vagy mostohább anyagi körülményeik, vagy más okok miatt nem tehetik, vagy ha tehetnék is, a hosszú és fáradságos út, főként a még mindig félelmetes tengeri út miatt attól visszariadnak.
 

(IDÉZET Huber Lipót: Az Úr Jézus Szülőföldjén c. művéből, melyet 1898-ban írt meg egy szentföldi látogatása alkalmával.)

Címkék: jeruzsálem kereszténység szentföld

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://prekonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr901859866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása