HTML

Prekonzervatív

Ezen blog a prekonzervatív, paleokonzervatív, neokonzervatív és konzervatív gondolkodású emberek találkozó helye kíván lenni. Főbb tevékenységi köre viták, fórumok szervezése, a hírek megvitatása és ismertetése hazulról, Európából és az egész világból, programok szervezése, együttműködés más hasonló ideológiai nézeteket valló szervzetekkel. Célunk az együtt tisztán konzervatívan gondolkodók egybegyűjtése. Remélem hasznos blogot sikerül(t) alkotn(unk)om. Mi is az a prekonzervativizmus? Ma hazánkban sajnos nincsenek igazi konzervatív pártok, melyek a konzervativizmust tisztán képviselnék. Mi hiszünk abban, hogy a konzervativizmus sokkal nagyobb eszme annál, hogy Magyarországon nemzeti-anarchista, populista pártok mondhassák magukról, hogy konzervatívok, és a magyar, konzervatív választóknak csupán közülük választhassanak. A PREkonzervativizmus tehát visszatérést jelent az eredeti konzervatív ideológiához, mely mentes populizmustól, nemzeti-egoizmustól és szocializmustól.

Szavazás

Prekonzi-TV

Programunk

a_prekonzervativizmus_23_pontja

Friss topikok

 Azonosul a Jobbik egyik képviselőjelöltje a radikális párthoz közelálló sajtótermék legutóbbi lapszámának szellemiségével. A kiadvány több cikket szentel az izraeli tőke állítólagos magyarországi térhódításának. Egy evangélikus lelkész szerint az újság címlapja egyaránt sérti a zsidó és a keresztény emberek vallási érzékenységét.

A Jobbik győr-ménfőcsanaki lakossági fórumán is árulták a párthoz közelálló sajtóterméket. A kiadvány az új erő lapjaként hirdeti magát. Legutóbbi címlapján Gellért püspök látható, kezében a zsidóság egyik legősibb jelképével, az égő csipkebokrot szimbolizáló menórával. A Jobbik győri képviselőjelöltje nem lát kivetnivalót a montázsban. „Itt már nem lehet mellébeszélni, nem lehet a legsürgősebb és a legfontosabb dolgokat szőnyeg alá söpörni, hanem ki kell mondani, mert életről és halálról van szó” – mondta el Nagy Gergely. Tubán József, Csorna evangélikus lelkésze viszont azt mondja: a sajtótermék címlapja sérti a vallásos emberek érzékenységét. „Ez tényleg olyan, mint a kormány az elmúlt 8 évben, vagy agyalágyultak, vagy gonoszak!” - fogalmazott a lelkész. Tubán József úgy látja, a kiadvány szellemisége nem egy új erőre, hanem egy már letűnt eszmére emlékeztet. 

hírTV

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://prekonzervativ.blog.hu/api/trackback/id/tr471865311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prekonzervativ 2010.03.24. 15:29:15

Elképesztő, hogy ezek után is van képe a jobbiknak magát kereszténynek nevezni. E párt olyan messze van a kereszténységtől, mint Makó Jeruzsálemtől...

This_is_Sparta (törölt) 2010.03.24. 15:46:42

A barrikádot nem két r-rel írják, vagy esetleg itt nem is erről, hanem a birkák fürdőkádjáról lenne szó!?

This_is_Sparta (törölt) 2010.03.24. 15:50:50

Esetleg Szent Gellért püspük nem is egy menórát tart, hanem szimbólikusan a 7 magyar törzset jelképező gyertyatartót!?

prekonzervativ 2010.03.24. 20:01:55

hát ezektől sajnos bármi kitelik...
süti beállítások módosítása